Novou PR manažerkou Teva Pharmaceuticals je Rita Gabrielová

22. 4. 2013

Novou PR manažerkou Teva Pharmaceuticals je Rita Gabrielová

Přední hráč farmaceutického trhu s generickými léčivy nově obsadil pozici PR manažerky v České republice. S platností od 15. dubna 2013 odpovídá za externí i interní komunikaci společnosti včetně CSR aktivit Rita Gabrielová.
Nová PR manažerka přichází s dlouholetými zkušenostmi z public relations a také z novinářské profese. Jako reportérka denního zpravodajství pracovala v letech 1994 – 1998 v televizi Nova na problematice zdravotnictví, sociálních otázek a ekologie, později se věnovala public relations a tématům ekologie (Ministerstvo životního prostředí ČR), internetu (Seznam.cz) nebo bankovnictví (Hypoteční banka).
Rita Gabrielová vystudovala Fakultu sociálních věd UK v Praze, v rámci Evropské unie absolvovala v roce 1992 roční kurz zaměřený na otázky evropské integrace. V oblasti žurnalistiky absolvovala také měsíční stáž na Univerzity of Journalism v Boulderu (Colorado, USA).
„Komunikace farmaceutického trhu stejně jako celého systému zdravotnictví je velmi komplexním tématem a pro mě osobně výzvou, které bych se chtěla na poli společnosti Teva a jejích českých i evropských aktivit věnovat“, říká Rita Gabrielová.
Mezi její koníčky patří rybolov, malá motorová plavidla, bydlení a kulinářství. Je vdaná a má dvě děti.

Rita Gabrielová