Zaměstnanci Tevy připravili zábavné indiánské odpoledne pro dětské pacienty ve FN Motol

26. 7. 2014

Indiánské prázdniny ve FN Motol se neobešly bez účasti společnosti Teva Pharmaceuticals. Pro 16. ročník této dobrovolné charitativní akce organizované Klubem interaktivního domu připravili zaměstnanci zábavné Teva odpoledne zaměřené na zkoušku lidských smyslů.

Hlavní myšlenkou Indiánských prázdnin všech odděleních Dětské kliniky FN Motol, a to přímo v nemocnici. Mnohé z nich se na běžné prázdninin ve FN Motol je letní indiánský tábor pro děti s pobytem na běžné prázdniny nedostanou, ale díky Klubu interaktivního domu a jeho partnerů si je přesto mohou alespoň částečně užít. V období o

d 4. do 24. června tu každý všední den odpoledne běží zábavný program pro „indiány kmene Motolů“.

Teva Pharmaceuticals se stala partnerem této myšlenky už v loňském roce. A také letos předvedla, že její zaměstnanci umí v rámci dobrovolnictví efektivně pomáhat a svou přítomností děti zaujmout a nabídnout jim smyslové zážitky i zábavu. Teva odpoledne se neslo v duchu Zraku, Hmatu, Sluchu, Čichu a Chutě. Kromě toho děti vyráběly indiánská trička a malovaly odvážným štětcem. Oblíbené dětské písničkové hity tu zazpívala i Heidi Janků, která byla hostem Tevy. Po dvouhodinovém venkovním programu navštívili zaměstnanci také děti na pokojích. Dětští pacienti na hematologii, neurologii nebo ortopedii byli často po operacích, a tak je úsměv velkých indiánů i malý dárek povzbudily do dalšího boje s nemocí.

„Indiánské prázdniny v motolské nemocnici jsou nejdéle fungujícím dobrovolnickým projektem v nemocničním prostředí. Díky vedení FN Motol, dobrovolníkům, sboru z motolské základní školy a hostům se daří vytvářet oázu radosti, uvolnění a pohody v opravdovém indiánském táboře uprostřed největší nemocnice u nás“, říká Aleš Kysela, ředitel Klubu interaktivního domu. „Zvláště si vážíme toho, když si do tábora kmene Motolů najdou cestu i zaměstnanci našich partnerů, jako v případě společnosti Teva. Kromě významné finanční podpory, kterou na program dostáváme, tak přinášejí naši přátelé z Tevy své vlastní DOBRO a to vážně nemocným dětem, jejich rodičům a příbuzným. Mohou tak na vlastní oči vidět, jak důležitá taková pomoc je a právě díky tomu mohu za celý „kmen Motolů“ vyjádřit velké díky,“ dodává Aleš Kysela.

„Kromě partnerství se zdravotníky je naší rolí i osobní podpora zejména malých pacientů, kteří nemají to štěstí být zdravými dětmi. Jsme tu, abychom

pomáhali úsměvem, pohlazením i optimismem, který je pro úspěšnou léčbu podobně důležitý, jako pilulky“, říká Rita Gabrielová, PR manažerka Teva Pharmaceuticals.

Kromě dobrovolné pomoci od zaměstnanců připravuje společnost Teva i finanční dotaci pro tuto akci ve výši 100 tisíc korun.

Rita Gabrielová

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandových farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1000 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandových léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 45 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2013 dosáhla tržeb ve výši 20,3 mld. USD.