DOKONČENÍ AKVIZICE SPOLEČNOSTI TEVA SE SPOLEČNOSTÍ ACTAVIS GENERICS

3. 8. 2016

DOKONČENÍ AKVIZICE SPOLEČNOSTI TEVA SE SPOLEČNOSTÍ ACTAVIS GENERICS

Akvizice posiluje strategii společnosti Teva, otevírá její nové možnosti v oblasti generik a speciálních léčiv a denně pomáhá sloužit 250 milionům lidí

Jerusalem, 2.srpna 2016 – Teva Pharmaceutical Industries Ltd., (NYSE a TASE: TEVA) a Allergan plc (NYSE: AGN) dnes oznámily, že společnost Teva dokončila akvizici Allerganu, generické obchodní části společnosti ( "Actavis Generics").

"Tato strategická akvizice spojuje dvě přední obchodní společnosti s generiky, které se vzájemně doplňují díky svým silným stránkám, výzkumným a vývojovým schopnostem, produktovému portfoliu, zeměpisnému rozložení, výrobní síti a kultuře. Výsledkem tohoto úsilí je silnější, konkurenceschopnější Teva, ve výhodné pozici uspět v měnícím se globálním prostředí trhu, reagovat na atraktivní příležitosti generického trhu ve Spojených státech i na celém světě tak, aby mohla nabídnout vysoce kvalitní léčiva za nejlepší konkurenceschopné ceny a otevřít tak nové hodnoty pro pacienty, zdravotnické systémy a investory po celém světě.

"Akvizice Actavis Generics přichází v době, kdy je Teva silnější než kdykoliv předtím - v generickém ale i speciality byznysu," říká Erez Vigodman, prezident a výkonný ředitel společnosti Teva. „Tvoříme novou Tevu s pevnými základy, odpovídajícím posíleným finančním profilem, více diverzifikovanými zdroji příjmu a ziskovostí hnanou silným motorem produktového vývoje v oblastech generik i speciálních léčiv. To je platforma, od které očekáváme, že bude generovat víceletý vnější i vnitřní růst stejně jako bude odpovídajícím zdrojem cash - flow.“

Erez Vigodman dále pokračuje, "Jsme přesvědčeni, že tyto plánované synergie a nárůst vyplývající z této akvizice, dokážeme zrealizovat pro naše akcionáře, a to při rychlé integraci Actavis Generics do společnosti Teva. Navíc vzhledem k posílení našeho finančního profilu, které po této transakci nastalo, získáme ještě lepší pozici zužitkovat náš inovativní výzkum v oblasti generik a speciality tak, abychom podpořili náš růst v top oblastech a zároveň rozšířili naše produktové portfolio napříč odvětvím. Silné a cash - flow spojené společnosti nám umožní rychlou expanzi a umožní nám alokovat další kapitál tak, abychom zmohutněli naši pipeline speciálních léčiv a současně posílili naše pravidelné přínosy pro akcionáře.“

Díky akvizici má nyní společnost Teva více než 338 registrovaných produktů, které čekají na schválení od FDA a zastává vedoucí pozici "prvního přihlašující se" s přibližně 115 ANDA (Zkrácených žádostí o registraci nového léku) ve stavu před schválením v USA. Teva v Evropě bude po všech odprodejích připravena na více než 5000 uvedení léčiv na trh, včetně trhů rostoucích v Asii, Africe, Latinské Americe, Středním Východě, Rusku a CIS – tady je více než 600 žádostí čekajících na vyřízení. Po celém světě a jen v roce 2017 plánuje Teva uvést na 1500 léčiv.

Díky generickým léčivům pomohla Teva v minulé dekádě ušetřit přibližně 215 miliard dolarů a to jen v rámci amerického zdravotnického systému - toto číslo bude nadále růst a bude dalším z přínosů tohoto spojení.

Zvýšený Globální obchodní dosah (Global Commercial Reach)

Akvizice Actavis Generics společností Teva zlepšuje mezinárodní obchodní příležitosti a výrazně zvyšuje globální rozsah jejího prodeje a platforem výzkumu a vývoje. Zpřístupněním největší světové lékárny s více než 1 800 léčivy a 16 000 dalšími výrobky bude Teva obchodně působit na 80 trzích, přičemž na více než 40 trzích bude patřit mezi TOP 3 společnosti na trhu.

Finanční pohled

Společnost Teva očekává, že dosáhne nákladových synergií a daňové úspory ve výši cca. 1,4 mld. USD každý rok a to do konce roku 2019 pomocí eliminace duplicit a neefektivních operací ve světovém měřítku a uplatněním ekonomického pohledu.

Allergan plc získal 33,43 mld. USD v hotovosti a přibližně 100 milionů akcií společnosti Teva.

Silný propojený světový tým a zaměstnanci s bohatými zkušenostmi z této oblasti

Obě společnosti sdílejí úzké kulturní a strategické sladění a Teva se zaměřuje na využití tak schopností tak vloh obou společností jednotně. Propojený a rozšířený tým vrcholového managementu společnosti je složen z představitelů společnosti Teva i Actavis Generics. Je strukturován tak, aby využil silné stránky obou společností a zajistil, aby nová společnost těžila ze své nové globální obchodní stopy a neustávajícího růstu společnosti Teva jako světového lídra v oblasti generik. S touto strukturou sestavenou již od počátku Dne Jedna se společnost okamžitě zaměřila na maximalizaci svého růstu v rámci všech jejích globálních poboček.

“Tato akvizice bude mít přímý dopad i na lokání trhy. V České republice posune Tevu na pozici čtvrté nejsilnější společnosti na celkovém farmaceutickém trhu a nabídne zákazníkům komplexní portfolio generik, speciálních i OTC léčiv”, říká Juan Carlos Conde, generální ředitel Teva Pharmaceuticals CR.

“ Teva bude i nadále hrát klíčovou roli na generickém trhu, kde jsme v současné době druhou nejsilnější společností a díky akvizici budeme moci tuto pozici dále posilovat nejen v oblasti generik, ale i volně prodejných léčiv. Navíc díky spojení budeme moci dále plnit náš závazek vůči pacientům i celé zdravotnické komunitě v České republice. “

Operační integrace a připravenost

Od oznámení akviziční dohody v červenci 2015, integrační týmy ze společnosti Teva a Actavis Generics usilovně pracovaly na integračním plánu těchto dvou společností s cílem zajistit plnou funkčnost spojené společnosti okamžitě po uzavření transakce. Výsledkem těchto prací je, že Teva může začít s okamžitou platností využívat výhody, které akvizice Actavis Generics přinesla. “Teva má bohatou minulost v oblasti integrací po celém světě i na českém trhu – například integraci společnosti Ratiopharm nebo Ivax. Víme, co všechno integrace přináší i jak vybudovat úspěšný a fungující obchodní model s pomocí nového týmového ducha, díky němuž budeme schopni přinést našim akcionářům přidanou hodnotu,” říká Juan Carlos Conde.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE a TASE: TEVA) je přední světová farmaceutická společnost, která poskytuje vysoce kvalitní, na pacienta orientované zdravotnická řešení, které využívají miliony pacientů denně. Teva má sídlo v Izraeli a je největším světovým výrobcem generických léků. Využívá své portfolio s více než 1000 molekulami pro výrobu široké škály generických léků v téměř každé terapeutické oblasti. Pokud jde o oblast speciality, Teva zastává pozici předního světového lídra v oblasti moderních terapií, poruch centrálního nervového systému, včetně bolesti, a rovněž disponuje silným portfoliem respiračních produktů. Teva integruje možnosti generik a speciality ve svém globálním oddělení výzkumu a vývoje, kde se tvoří nové možnosti řešení nesplněných potřeb pacientů tím, že se kombinují vývojové možnosti nových léků se zařízeními, službami a technologiemi. Čisté výnosy společnosti Teva v roce 2015 činily 19,7 mld. USD. Pro více informací navštivte www.tevapharm.com.

Prohlášení "Bezpečného přístavu" společnosti Teva na základě zákona USA z roku 1995 o vedení sporů při obchodování s cennými papíry:

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která jsou založena na současných plánech a očekáváních vedení společnosti a které zahrnují celou řadu známých i neznámých rizik a nejistot, které by mohly způsobit, že se naše budoucí výsledky, výkony nebo úspěchy budou podstatně lišit od výsledků, výkonů nebo úspěchů vyjádřených nebo implicitně vyplývajících z takových výhledových prohlášení.

Důležité faktory, které by mohly způsobit nebo přispět k takovým rozdílem, zahrnují rizika týkající se:

- Naší schopnosti vyvíjet a uvádět na trh další farmaceutické výrobky,

- Konkurence vztahující se na naše speciality produkty, zejména Copaxone® (který čelí konkurenci ze strany orálně podávaných alternativ a generických verzí),

- Naší schopnosti dovršit akvizici společnosti Allergan plc, celosvětového farmaceutického výrobce generik ( "Actavis Generics") a realizovat očekávané přínosy takové akvizice (a načasování realizace těchto přínosů),

- Skutečnosti, že po dovršení akvizice Actavis Generics, budeme závislí v mnohem větší míře než dříve od našeho farmaceutického sektoru generik,

- Možných omezení naší schopnosti zapojit se do dalších obchodních operací nebo vzniku dodatečného zadlužování v důsledku značného rozsahu dluhu, který nám vznikne kvůli financování akvizice Actavis Generics,

- Skutečnosti, že do určitého času po dovršení akvizice Actavis Generics budeme disponovat podstatně nižší hotovostí jako předtím, což by mohlo negativně ovlivnit naši schopnost růstu,

- Možnosti vzniku pokut, poplatků a jiných sankcí ve spojitosti s materiálem a jiných nepříznivých důsledků vyplývajících z probíhajícího FCPA vyšetřování a souvisejících záležitostí,

- Naší schopnosti dosáhnout očekávané výsledky z investic do začínajících speciality a jiných produktů,

- Naší schopnosti identifikovat a úspěšně se ucházet o příhodné akviziční a licenční možnosti, nebo dovršit a integrovat akvizice,

- Míry, do jaké problémy řízení výroby a kvality dokáží poškodit naši pověst kvalitního výrobce a náklady spojené s touto nápravou,

- Zvýšené vládní americké i evropské kontroly našich dohod o patentových narovnání,

- Našeho vystavení se kolísání měnových kurzů a restrikcí, jakož i úvěrových rizik,

- Účinnosti našich patentů, dohod o důvěrnosti a dalších opatření na ochranu práv duševního vlastnictví našich speciality produktů,

- Účinků reforem v oblasti regulací zdravotnické péče a cenotvorby ve farmaceutickém sektoru, úhrad a krytí,

- Konkurence týkající se našich generických produktů, tak ve vztahu s jinými farmaceutickými společnostmi jakož i v důsledku zvyšování vládních tlaků na cenotvorbu,

- Vládních vyšetřování prodejních a marketingových praktik, a to zejména pokud jde o naše speciality produkty,

- Nežádoucích účinků politické nebo ekonomické nestability, velkého nepřátelství nebo teroristických útoků vůči našim významným celosvětovým provozům

- Přerušení našeho dodavatelského řetězce či problémů s interním nebo informačním systémem třetích stran, které nepříznivě ovlivňují naše komplexní výrobní procesy,

- Významných narušení našich informačně-technologických systémů nebo vniknutí do naší bezpečnostní databanky,

- Konkurence vůči našim specialty farmaceutickým podnikům od společností, které disponují většími zdroji a kapacitami,

- Dopadu pokračující konsolidace našich distributorů a zákazníků;

- Snížení příležitostí k získání exkluzivního postavení na americkém trhu ve vztahu s významnými novými generickými léčivy,

- Potenciálního závazku prodávat generika na amerických, evropských a dalších trzích před konečným usnesením nerozhodnuté patentových sporů,

- Našeho možného vystavení se nárokům na produktovou odpovědnost, které nejsou kryty pojištěním,

- Jakéhokoliv selhání najímat a udržovat si klíčové zaměstnance, nebo získat další výkonné a

manažerské talenty,

- Případných nedostatků v souladu s komplexním vykazováním Medicare a Medicaid a platebními

závazky,

- Významných případných snížení hodnoty souvisejících s nehmotným majetkem, goodwillu a

nemovitostmi, stroji a zařízeními,

- Důsledků zvýšeného pákového efektu a naší na to navázané závislosti na přístupu na kapitálové trhy,

- Potenciálních významných zvýšení daňových závazků,

- Vlivu ukončení nebo vypršení vládních programů nebo daňových výhod nebo změny v našem podnikání na naše celkové efektivní daňové sazby,

- Změn v patentových zákonech, které by mohly negativně ovlivnit naši schopnost vyrábět naše produkty co nejefektivnějším způsobem,

- Rizik pro životní prostředí, a

- Dalších faktorů, které jsou zmíněny v naší Výroční zprávě ve formuláři 20-F za rok ukončený 31. prosince 2015 a v našich dalších podáních určených pro Americkou komisi pro cenné papíry a burzu (dále jen "SEC").

Výhledová prohlášení se vztahují pouze k datu, ke kterému jsou vydány a nepřebíráme žádnou povinnost aktualizovat nebo revidovat tato výhledová prohlášení nebo jiné informace, ať už v důsledku nových informací, budoucích událostí ani jiných důvodů.

IR Contacts:

Kevin C. Mannix United States (215) 591-8912

Ran Meir United States (215) 591-3033

Tomer Amitai Israel 972 (3) 926-7656

PR Contacts: Iris Beck Codner Israel 972 (3) 926-7687

Denise Bradley United States (215) 591-8974

Nancy Leone United States (215) 284-0213

© Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. 2017 Mapa stránek Web od Studio New Logic: to je rychlá tvorba e-shopu včetně kvalitní SEO optimalizace.