Korporace Teva má nového předsedu představenstva, stal se jím Prof. Yitzhak Peterburg

5. 1. 2015

Globální jednička generického farmaceutického trhu oznamuje zvolení nového předsedy představenstva. Od 1. ledna 2015 se role předsedy představenstva korporace Teva ujímá Prof. Yitzhak Peterburg.

Prof. Yitzhak Peterburg je stálým členem představenstva společnosti Teva od roku 2012, ještě předtím zde pracoval v letech 2009 – 2010. Ve funkci předsedy představenstva nahrazuje Dr. Phillipa Frosta, který již dříve oznámil svůj úmysl odejít do konce roku 2014 z vedení korporace. Dr. Frost současně oznámil, že již nebude v příštích volbách do představenstva kandidovat na žádnou funkci.

“Výběr nového předsedy představenstva byl extenzívní proces na mezinárodní úrovni. Představenstvo nakonec rozhodlo o zvolení Prof. Yitzhaka Peterburga jako nejvhodnější osobnosti, která má všechny předpoklady pro vedení a realizaci vize společnosti Teva v roli globálního hráče ve farmaceutickém průmyslu”, říká Dr. Frost. “Profesor Peterburg má široké zkušenosti i detailní znalost vnitřního potenciálu Tevy, současně je dlouholetým a zkušeným lídrem v oblasti zdravotnických systémů. Pro transformující se korporaci Teva je tak nejlepší možnou volbou a zárukou úspěšné budoucnosti celé korporace.”
.
„Představenstvo společnosti Teva je velmi vděčné Dr. Phillipu Frostovi za jeho přínosy, zkušenosti i obětavost pro naši korporaci,“ říká Prof. Peterburg. „Osobně jsem velmi poctěn tím, že mohu na jeho místě pokračovat v roli předsedy představenstva. Velmi se těším na úzkou spolupráci se všemi členy představenstva, včetně prezidenta a CEO Tevy pana Ereze Vigodmana. Společně s manažerským týmem budeme pokračovat ve zvyšování hodnoty společnosti Teva pro její akcionáře a v rozšiřování dostupnosti zdravotní péče pro pacienty na celém světě.“

Originál tiskové zprávy včetně profilu Prof. Yitzhaka Peterburga najdete zde