Prezident a CEO společnosti Teva Pharmaceutical Industries Dr. Jeremy Levin rezignoval

31. 10. 2013

Na uvolněnou pozici představenstvo firmy jmenovalo s okamžitou platností dosavadního víceprezidenta a finančního ředitele korporace Eyala Desheha.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA) oznamuje, že Prezident a CEO společnosti
Dr. Jeremy Levin rezignoval na svou funkci. Představenstvo firmy jmenovalo na jeho místo prozatímního prezidenta a CEO pana Eyala Desheha. Ten byl doposud víceprezidentem a finančním ředitelem korporace. Současně ve spolupráci s představenstvem společnosti bude iniciovat hledání Levinova řádného nástupce.

Dr. Phillip Frost, předseda představenstva, k tomu říká: “Rád bych jménem představenstva společnosti poděkoval doktoru Jeremy Levinovi za jeho mimořádné nasazení během jeho dvouletého působení v Tevě. Představenstvo i výkonný management velmi usilují o naplnění naší nové strategie, včetně vývoje nových produktů a lékových kombinací, řízení strategických akvizic, formování joint ventures a plánovaného urychlení programu úspory nákladů.”

“Od chvíle, kdy jsem začal pracovat v Tevě, udělala společnost velký obrat ve svém směřování”, říká Dr. Jeremy Levin. “Rád bych popřál celé společnosti a jejím zaměstnancům, kterých si nesmírně vážím, jen samé úspěchy. Současně hledím dopředu a těším se na nové příležitosti, v nichž budu moci dále rozvíjet své zkušenosti a podílet se tak na dalším vývoji farmaceutického průmyslu.”

“Plně důvěřuji schopnostem managementu i zaměstnanců Tevy dosáhnout vytýčených cílů a realizovat naši strategii”, říká Eyal Desheh, který působí v Tevě více jak 12 let, včetně posledních pěti let na pozici Finančního ředitele korporace. “Společně s kolegy v managementu a ve spolupráci s představenstvem společnosti budeme pokračovat v řízení a realizaci naší strategie tak, abychom přinesli slíbený benefit našim pacientům, akcionářům, zákazníkům i zaměstnancům.”

Jak bylo již avizováno v průběhu tohoto měsíce, Teva oznámí své hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí a to 31. října 2013.

Rita Gabrielová