Průzkum společnosti Edukafarm: pro děti je nejvíce doporučován Vibovit

10. 2. 2014

Průzkum společnosti Edukafarm: pro děti je nejvíce doporučován Vibovit

Multivitaminový přípravek Vibovit, jehož výrobcem je společnost Teva, zvítězil v průzkumu odborné společnosti Edukafarm v kategorii Multivitaminové přípravky pro děti jako nejvíce doporučovaný doplněk stravy. Průzkum se věnuje výhradně OTC přípravkům a jeho výsledky odrážejí zkušenosti lékárníků i zpětnou vazbu od pacientů.

Doplněk stravy pro děti Vibovit je na českém trhu od března 2011, kdy ho výrobce Teva poprvé uvedl v podobě želé. Jako první se objevila varianta ZOO a Safari a postupně přibyly Aqua a Abeceda. V loňském roce vstoupil Vibovit do segmentu cucavých tablet a na trh byl uveden Vibovit Junior 4+ a Vibovit School 8+. Vibovit cucavé tablety byly vyvinuty speciálně dle výživových potřeb dětí v různém věku a jejich složení reflektuje doporučení Světové zdravotnické organizace a Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA). Byly rovněž testovány Švýcarským vitaminovým institutem. Více o Vibovitu zde: http://www.vibovit.cz/

Řada multivitaminových přípravků Vibovit na trhu:
Vibovit želé ve variantách Abeceda, ZOO, Safari a Aqua pro děti od 3 let
Vibovit Junior 4+ cucavé tablety (s příchutí lesních plodů) pro děti od 4 let
VIbovit School 8+ cucavé tablety (s příchutí lesních plodů) pro děti od 8 let
Svým složením představuje Vibovit komplex vitaminů a minerálních látek a je doporučován aktivním dětem, jejichž fyzická aktivita a růst zvyšují požadavky na příjem těchto látek. Všechny přípravky Vibovit navíc obsahují pouze přírodní barviva.
Vibovit bodoval v průzkumu společnosti Edukafarm v celkem 34,29 procentech odpovědí lékárníků a stal se tak pro rok 2013 vítězem kategorie Multivitamínové přípravky pro děti. Průzkum realizuje společnost Edukafarm pravidelně od roku 2008 s cílem zjišťovat, se kterými přípravky mají lékárny nejlepší zkušenosti. Odpovědi přitom vycházejí ze zpětné vazby od pacientů, kteří si přípravky v lékárně zakoupili.
“Vibovit komunikujeme jako Zdraví, které baví a z výsledků průzkumu je zřejmé, že Vibovit tato očekávání naprosto splnil,” říká Peter Klepáč, manažer Business Unit Pharmacy společnosti Teva Pharmaceuticals CR. “Jeho komplexní a vyvážené složení, čistota přírodních složek i zábavná forma provedení pro malé i větší děti jsou tím, co přináší OTC produktům značky Teva popularitu a úspěch na trhu.”
Společnost Edukafarm, realizátor průzkumu, je v oblasti medicíny a farmacie lídrem v dlouhodobém vzdělávání zdravotnických pracovníků. Přináší nové trendy a průkopnické metody edukace, a to prostřednictvím dlouhodobých projektů, mezi něž patří také tento průzkum. Více o projektu zde: http://www.edukafarm.cz/c1203-projekt-lekarnici-doporucuji

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a značkových farmaceutických přípravků a aktivních účinných látek. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1000 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci inovativních léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 46 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2012 dosáhla tržeb ve výši 20,3 mld. USD.