Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za 1. čtvrtletí roku 2012

Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za 1. čtvrtletí roku 2012

Čisté tržby v celkové výši 5,7 miliardy USD, tj. 25% nárůst

Non-GAAP [1] nárůst hodnoty akcií o 1,47 USD, tj. o 41 %

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (dále pouze Teva) dne 9. května 2012 oznámila finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2012, tj. k 31. březnu 2012.

Klíčové údaje za 1. čtvrtletí 2012:

• Celkové tržby za 1. čtvrtletí 2012 dosáhly 5,1 mld. USD, v porovnání se 1. čtvrtletím roku 2011 nárůst o 25 %
  • Non-GAAP provozní zisk akcií dosáhl 1,6 mld. USD, což představuje nárůst o 42 % ve srovnání se 1,1 mld. USD v 1. čtvrtletí 2011
  • Non-GAAP čistý zisk a non-GAAP nárůst hodnoty akcií dosáhli 1,3 mld. USD a 1,47 USD, což představuje nárůst o 39 a 41 % ve srovnání se 0,9 mld. USD a 1,04 USD v 1. čtvrtletí 2011

"Rok 2012 představuje pro společnost Teva dobrý start," řekl Shlomo Yanai, prezident a CEO korporace Teva. "Prožili jsme si čtvrtletí silného růstu našich brandovaných produktů, generického byznysu v USA a na rozvíjejících se trzích, kde Teva působí. To vše přispělo k vyrovnání slabších prodejů v evropském regionu, které byly způsobeny makroekonomickými vlivy v oblasti.“
Shlomo Yanai pokračoval: "Po pěti mimořádných a přínosných letech dnes opouštím pozici prezidenta a CEO korporace Teva. Byla pro mě obrovskou ctí vést tak výjimečný globální tým. Společně jsme společnost přeměnili na vysoce diverzifikovanou globální farmaceutickou společnost, která expandovala geograficky i byznysově. V uplynulých měsících mi bylo velkým potěšením spolupracovat s mým nástupcem, Dr. Jeremy Levinem, na zajištění hladkého přechodu. Jsem přesvědčen, že Jeremy povede společnost Teva k novým výšinám a přeji mu mnoho úspěchů.“

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

[1] Při využití non-GAAP technik (GAAP - americké účetní standardy)

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandovaných farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 300 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandovaných léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 46 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2011 dosáhla tržeb ve výši 18,3 mld. USD.