Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za 2. čtvrtletí roku 2012

2. 9. 2012

Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za 2. čtvrtletí roku 2012

Čisté tržby v celkové výši 5,0 miliardy USD, tj. 19% nárůst

GAAP [1] nárůst hodnoty akcií o 0,99 USD, tj. o 55 %, Non-GAAP nárůst o 1,28 USD, tj. o 16 %

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (dále pouze Teva) dne 2. srpna 2012 oznámila finanční výsledky za 2. čtvrtletí 2012, tj. k 30. červnu 2012.

Klíčové údaje za 2. čtvrtletí 2012:

• Celkové tržby dosáhly 5,0 mld. USD, v porovnání se 4,2 mld. USD ve 2. čtvrtletím roku 2011 nárůst o 19 %.
  • Čistý tržby organicky v porovnání s 2. čtvrtletím roku 2011 vzrostl o 3 %, o 7 % při vyloučení vlivu generické konkurence na Provigil®.
  • GAAP čistý zisk a GAAP nárůst hodnoty akcií ve výši 863 mil. USD a 0,99 USD, což představuje nárůst o 50 % a 55 % v porovnání s 576 mil. USD a 0,64 USD ve 2. čtvrtletí 2011.
  • Non-GAAP provozní zisk ve výši 1,4 mld. USD představuje nárůst o 27 % v porovnání se 1,1 mld. USD ve 2. čtvrtletí roku 2011.
  • Non-GAAP čistý zisk a non-GAAP nárůst hodnoty akcií ve výši 1,1 mld. USD a 1,28 USD, což představuje nárůst o 14% a 16%, v porovnání se 1,0 mld. USD a 1,10 USD v 2. čtvrtletí roku 2011.
  • Cash flow z obchodních aktivit ve výši 1,2 mld. USD a volné cash flow ve výši709 mil. USD.
  • Společnost Teva znovu potvrzuje cíle stanovené pro celý rok 2012.

"Bylo to významné čtvrtletí pro společnost Teva, jsme stále na dobré cestě k dosažení našich finančních cílů pro rok," uvedl Dr. Jeremy Levin, prezident a CEO korporace Teva. "Generický byznys v USA pokračoval v obnoveném pozitivním trendu, naše globální brandované divize zaznamenaly silný růst a naše evropské generické aktivity, oproti poklesu ve druhém čtvrtletí minulého roku zapříčiněném makroekonomickými vlivy, vykazují od prvního čtvrtletí tohoto roku pevný sekvenční růst. Budeme pokračovat v objevování obrovských možností, které jsou před námi, a těšíme se, že přineseme další zhodnocení našim akcionářům.“

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

[1] Při využití GAAP technik (GAAP - americké účetní standardy)

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandovaných farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 300 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandovaných léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 46 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2011 dosáhla tržeb ve výši 18,3 mld. USD.