Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí roku 2012

Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí roku 2012

Čisté tržby v celkové výši 5,0 miliardy USD, tj. 14% nárůst

Non-GAAP [1] nárůst hodnoty akcií o 1,28 USD, tj. o 2 %

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (dále pouze Teva) dne 1. listopadu 2012 oznámila finanční výsledky za 3. čtvrtletí 2012, tj. k 30. září 2012.

Klíčové údaje za 3. čtvrtletí 2012:

• Celkové tržby dosáhly 5,0 mld. USD, v porovnání se 4,3 mld. USD ve 3. čtvrtletím roku 2011 nárůst o 14 %.
  • Čistý tržby organicky v porovnání s 3. čtvrtletím roku 2011 vzrostl o 1,3 %, o 6 % při vyloučení vlivu generické konkurence na Provigil®.
  • GAAP čistý zisk (ztráta) a GAAP nárůst hodnoty rozředěných akcií ve výši (79) mil. USD a (0,09) USD, v porovnání s 916 mil. USD a 1,03 USD ve 3. čtvrtletí 2011. GAAP čistý zisk byl ovlivněn dvěma signifikantními náklady: rezerva ve výši 670 mil. USD na náklady na patentové spory a náklady na probíhající R&D procesy ve výši 481 mil. USD.
  • Non-GAAP provozní zisk ve výši 1,4 mld. USD představuje nárůst o 6 % v porovnání se 1,3 mld. USD ve 3. čtvrtletí roku 2011. Non-GAAP čistý zisk ve výši 1,1 mld. USD, stejně jako v 3. čtvrtletí roku 2011. Non-GAAP nárůst hodnoty akcií 1,28 USD, což představuje nárůst o 2 % v porovnání s 1,25 USD v 3. čtvrtletí roku 2011.
  • Cash flow z obchodních aktivit ve výši 1 mld. USD, zvýšení o 117 % v porovnání s 3. čtvrtletím roku 2011. Volné cash flow ve výši 577 mil. USD, v porovnání se 2 mil. USD ve 3. čtvrtletí roku 2011.
  • Prodeje léčivého přípravku Copaxone®, nejprodávanější přípravku na roztroušenou sklerózu v USA a na světě, stouply o 13 % na1,05 mld. USD oproti 928 mil. USD ve 3. čtvrtletí 2011.
  • Čisté příjmy v USA dosáhly výše 1,1 mld. USD, v porovnání o 24 % vyšší než 863 mil. USD ve 3. čtvrtletí 2011.
  • Roční čisté tržby společnosti Teva za celý rok 2012 očekáváme ve výši 20,1-20,7 mld. USD a non-GAAP nárůst hodnoty rozředěných akcií ve výši 5,32-5,38 USD.

„Je nám potěšením oznámit dobré obchodní výsledky pro toto čtvrtletí a očekáváme konec roku podle nastavení, které jsme dali v květnu tohoto roku,“ uvedl Dr. Jeremy Levin, prezident a CEO společnosti Teva. „V této souvislosti jsme povzbuzeni výsledky z probíhajícího vývoje léčivého přípravku Copaxone® a laquinimodu a jsme potěšeni schválením přípravku Synribo®. Tyto úspěchy podporují náš závazek poskytovat ty nejlepší možnosti terapie v oblasti léčby roztroušené sklerózy, stejně tak jako dalším pacientům po celém světě.“

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

[1] Při využití non-GAAP technik (GAAP - americké účetní standardy)

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandovaných farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 300 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandovaných léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 46 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2011 dosáhla tržeb ve výši 18,3 mld. USD.