Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za celý rok a 4. čtvrtletí 2011

15. 2. 2012

Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za celý rok a 4. čtvrtletí 2011

Čisté tržby za 4. čtvrtletí dosáhly 5,7 miliardy USD, což představuje 28% růst, non-GAAP [1] nárůst hodnoty akcií o 1,59 USD, tj. o 27 %

Čisté tržby za celý rok 2011 ve výši 18,3 mld. USD, nárůst o 14 %, non-GAAP nárůst hodnoty akcií o 4,97 dolarů, tj. o 9 %

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (dále pouze Teva) dne 15. února 2012 oznámila finanční výsledky za 4. čtvrtletí a celý rok 2011, tj. k 31. prosinci 2011.

Klíčové údaje za 4. čtvrtletí 2011:

• Celkové tržby za 4. čtvrtletí 2011 dosáhly 5,7 mld. USD, v porovnání se 4. čtvrtletím roku 2010 nárůst o 28 %
  • Non-GAAP čistý zisk a non-GAAP nárůst hodnoty akcií dosáhli 1,4 mld. USD a 1,25 USD, což představuje nárůst o 23 a 27 % ve srovnání se 4. čtvrtletím 2010
  • Cash flow v rámci obchodní činnosti ve výši 1,4 mld. USD a volné cash flow ve výši 958 mil. USD, což představuje nárůst o 30 a 33 % ve srovnání se 4. čtvrtletím 2010

Nejdůležitější výsledky za rok 2011:

• Čisté tržby ve výši 18,3 mld. USD, v porovnání s 16,1 mld. USD v roce 2010 nárůst o 14 %
  • Non-GAAP čistý zisk 4,4 mld. USD a nárůst hodnoty akcií 4,97 USD, tj. nárůst o 7 %, respektive 9 % v porovnání s 4,1 mld. USD a 4,54 USD v roce 2010
  • Cash flow v rámci obchodní činnosti ve výši 4,1 mld. USD

„Jsem potěšen, že mohu oznámit silné výsledky společnosti Teva za rok 2011, navzdory výzvám, kterým jsme v průběhu celého roku čelili,“ komentoval Shlomo Yanai, prezident a CEO společnosti Teva. „Naše výsledky demonstrují sílu našeho vyváženého obchodního modelu, jeho zaměření na růst a zvyšování diverzity našich aktivit napříč zeměmi a terapeutickými liniemi.“
Shlomo Yanai pokračoval: „Strategie společnosti Teva je zaměřena na růst a snižování závislosti na dílčích trzích nebo produktech a během roku 2011 jsme učinili významný pokrok v dosahování těchto strategických cílů prostřednictvím akvizic společností Cephalon a Taiyo a vytvořením unikátního spojení se společností Procter&Gamble. Naše strategické výsledky za rok 2011 dávají společnosti Teva silné základy pro další dlouhodobý udržitelný růst.“

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

[1] Při využití non-GAAP technik (GAAP - americké účetní standardy)

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandových farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 300 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandových léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 47 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2011 dosáhla tržeb ve výši 18,3 mld. USD.