Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za celý rok a 4. čtvrtletí 2012

22. 1. 2013

Společnost Teva oznamuje hospodářské výsledky za celý rok a 4. čtvrtletí 2012

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (dále pouze Teva) dne 7. února 2013 oznámila finanční výsledky za 4. čtvrtletí a celý rok 2012, tj. k 31. prosinci 2012.

Klíčové údaje:

• Celkové tržby za 4. čtvrtletí 2012 dosáhly 5,2 mld. USD a 20,3 mld. USD za celý rok
  • Čtvrtletní non-GAAP [1] nárůst hodnoty dosáhl 1,32 USD, GAAP nárůst 0,37 USD; celoroční non-GAAP nárůst hodnoty dosáhl 5,35 USD, GAAP nárůst 2,25 USD
  • 15% nárůst čtvrtletních dividend
  • Sdílený odkup ve výši 0,5 mld. USD ve 4 čtvrtletí a 1,2 mld. USD za celý rok
  • Cash flow v rámci obchodní činnosti ve výši 1,6 mld. USD za čtvrtletí a 4,6 mld. USD za celý rok

"Naše úsilí v uplynulém roce bylo jednoznačně prokázat schopnost a odhodlání transformovat společnost Teva. Na základě tohoto vstupujeme do roku 2013 se silným a disciplinovaný obchodním zaměřením," uvedl Dr. Jeremy Levin, prezident a CEO společnosti Teva. "Generická frenšíza zůstává jádrem našeho byznysu. V roce 2012 jsme na americký trh uvedli 23 generických produktů a podobný počet očekáváme i pro rok 2013. Naše speciální produkty posilují hodnotu byznysu se silnými základy jako je léčba roztroušené sklerózy, nemocí centrálního nervového systému, dýchacích cest, onkologie a péče o zdraví žen. Léčivý přípravek Copaxone® je stále jedničkou na trhu léků na roztroušenou sklerózu, jak v objemu, tak v tržním podílu. V březnu 2013 plánujeme předložit FDA ke schválení verzi ‚dávka Copaxone® 3x týdně‘. Naše nová R&D divize prokazuje velký pokrok. Nová NTE (Nové Terapeutické Entity) vývojová linie postupuje podle očekávání. Současně vyhledáváme externí příležitosti prostřednictvím našeho "Constellation" programu pro rozvoj podnikání. Spustili jsme "Reshape" program a jsme odhodláni přistoupit k řízení našich nákladů, zatímco budeme investovat do budoucnosti společnosti Teva."

Dr. Levin dodává: "Jsem obzvláště potěšen rozhodnutím představenstva korporace o zvýšení Teva dividend. Spolu s novou strategií společnosti Teva, opírající se o pokračující plán zpětného odkupu akcií, toto rozhodnutí odráží optimismus a důvěru představenstva a managementu společnosti. Jsme přesvědčeni, že kurz jsme si stanovili pro společnost Teva, je ten pravý a přinese skutečnou přidanou hodnotu pro zákazníky, pacienty a akcionáře a zároveň zajistí dlouhodobý růst naší společnosti."

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

[1] Při využití non-GAAP technik (GAAP - americké účetní standardy)

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandových farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 000 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandových léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 46 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2012 dosáhla tržeb ve výši 20,3 mld. USD