Společnosti Procter&Gamble a Teva uzavřely partnerství v oblasti spotřebitelské péče o zdraví

17. 11. 2011

Procter&Gamble (dále P&G) a Teva Pharmaceutical Industries Ltd (dále Teva) oznámily dne 3. listopadu 2011 vytvoření nového partnerství a joint venture (JV) v oblasti péči o zdraví. Společný podnik nese značku PGT Healthcare a jeho sídlo bude v Ženevě. Operovat bude na všech světových trzích vyjma Severní Ameriky. Partnerství mezi P&G a společností Teva ale bude zahrnovat vývoj nových brandů na severoamerickém trhu.

PGT Heathcare, nový model ve farmaceutickém průmyslu, se zaměří na špičkový vývoj a vyspělou komercializaci brandových volně prodejných léků. JV spojuje doplňující se kapacity obou společností a stávající portfolio over-the-counter (OTC – volně prodejných) léků. PGT Healthcare má zrychlit růst mateřských společností a podpořit úsilí o vedoucí pozici v rychle rostoucím, 200 miliard USD velkém, odvětví volně prodejných léků. Základní objem nového partnerství se pohybuje okolo 1,3 miliardy USD ročního obratu a do roku 2020 se předpokládá růst až na 4 miliardy USD.

"Tato jedinečná a transformační spolupráce vytváří jedno z nejširších portfolií produktů OTC a jedno z největších zeměpisných zastoupení v průmyslu," řekl Shlomo Yanai, prezident a CEO korporace Teva. "Přední brandy obou společností výrazně porostou díky spojení silných stránek obou společností. Společně dokážeme více."

Spojené kapacity pro rychlejší růst

PGT Healthcare zkombinuje klíčové silné stránky a výkon obou společností, které jí umožní expandovat do nových zemí a nových oblastí péče o zdraví. P&G a Teva věří, že spojením dosáhne JV dvouciferný růst prodejů - před konkurencí a v rámci toho, co se obě společnosti zavázaly dosáhnout.

"P&G partnerství se společností Teva je spojení, které nemá v průmyslu obdoby," prohlásil Bob McDonald, předseda představenstva, prezident a CEO společnosti P&G. "Od dnešního dne budeme nabízet více brandových volně prodejných přípravků více spotřebitelům ve více částech světa."

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

Vedoucí světový prodejce léků a vedoucí světový lídr v oblasti budování značek společně

O společnosti Procter&Gamble

P&G se dotýká a zlepšuje životy přibližně 4,4 miliard lidí po celém světě díky svému porfoliu kvalitních a důvěryhodných značek. Mezi ty nejdůležitější patří Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Fairy®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®, Ace®, Febreze® a Ambi Pur®. Produkty P&G jsou dostupné ve více než 180 zemích světa díky podnikům v 80 různých státech. Pro novinky a podrobné informace o řadách P&G prosím navštivte http://www.pg.com/.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandových farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 300 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandových léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 45 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 16,1 mld. USD.