Teva dokončila akvizici společnosti Cephalon

15. 10. 2011

Teva dokončila akvizici společnosti Cephalon

Společnost Teva bude nově poskytovat zákazníkům široké spektrum speciálních a brandovaných léčiv, které doplní světově největší portfolio generických léků.

Teva Pharmaceutical Industries (dále Teva) oznámila dne 14. října 2011, že dokončila akvizici společnosti Cephalon. Společnost bude mít signifikantní přítomnost ve více než 60 zemích a předpokládané pro forma tržby za 12 měsíců k roku končícímu 30. června 2011 se odhadují na 20 miliard USD.

"Tato významná transakce posiluje dlouhodobou strategii společnosti Teva v oblasti budování segmentu brandovaných a speciálních léčivých přípravků a v diverzifikaci a rozšíření našeho portfolia produktů a vývojových linií. Zároveň podpoří naši pozici světového lídra v oblasti generických léků," řekl Shlomo Yanai, prezident a CEO společnosti Teva. "Naše nově rozšířené portfolio přípravků pro léčbu onemocnění CNS, onkologii, respirační choroby a péči o ženské zdraví společně s vývojovou linií více než 30 produktů v posledních fázích studií upevní naši pozici lídra i v oblasti speciálních léčiv."

Shlomo Yanai dodal: "Vítám velké množství nadaných zaměstnanců společnosti Cephalon do Teva rodiny. Spojení našich týmů umožní společnosti Teva přinést maximální přidanou hodnotu pro naše pacienty a zákazníky."

Dne 14. října 2011 se společnost Cephalon stala dceřinou společností Teva a její akcie přestaly být obchodovány na burze NASDAQ. Na základě dohody o spojení mezi oběma stranami byly kmenové akcie společnosti Cephalon převedeny hotovost ve výši 81,50 USD. Instrukce na výměnu akcií a dopis akcionářům budou zaslány v nejbližším termínu.

Jak bylo již dříve oznámeno, Teva očekává, že akvizice okamžitě navýší její non-GAAP zisk na akcii a posílí GAAP zisk společnosti Teva do čtvrtého čtvrtletí od jejího uzavření.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandových farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 300 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandových léčiv se Teva zaměřuje oblast neurologie, respiračních a ženských onemocnění a biologické léčivé přípravky. Teva má více než 42 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 16,1 mld. USD.