Teva oznamuje hospodářské výsledky za 1. čtvrtletí 2011

Teva oznamuje hospodářské výsledky za 1. čtvrtletí 2011

• Nárůst non-GAAP [1] zisku na akcii činil 14 %, tržby vzrostly o 12 %
  • GAAP [2] zisk na akcii vzrostl o 6 %

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (dále pouze Teva) dne 11. května 2010 oznámila finanční výsledky za 1. čtvrtletí roku 2011, tj. k 31. březnu 2011.

Nejdůležitější výsledky za 1. čtvrtletí 2011

• Čtvrtletní tržby 4,1 mld. USD, což představuje nárůst o 12 %.
  • Čistý non-GAAP zisk za toto čtvrtletí dosáhl 963 mil. USD a nárůst hodnoty akcií byl 1,04 USD, tj. o 13 %, respektive 14 % více v porovnání se situací v prvním čtvrtletí roku 2010. Čistý GAAP zisk za toto čtvrtletí dosáhl 761 mil. USD a nárůst hodnoty akcií byl 0,84 USD, tj. o 7 %, respektive 6 % více v porovnání s prvním čtvrtletím roku 2010.
  • Zisk z běžné činnosti (non-GAAP) za toto čtvrtletí vzrostl o 11 % na 1,1 mld. USD, GAAP zisk z běžné činnosti za toto čtvrtletí dosáhl 867 mil. USD, což je o 4 % více v porovnání se situací v prvním čtvrtletí roku 2010.
  • Silný růst prodejů v Evropě (66%), v EEMEA (východní Evropa, Blízký Východ a Afrika), Latinské Americe a Asii (26%).
  • Silný růst prodejů brandových produktů v oblasti respiračních onemocnění (19 %), produktů v oblasti péče o ženské zdraví (30 %), antiparkinsonika Azilect® (16 %), léku na roztroušenou sklerózu Copaxone® (14 %) a aktivních farmaceutických substancí (32 %).
  • Přehodnocené tržby pro rok 2011 (včetně předpokládaných akvizic) se odhadují mezi 18,5 a 19,0 mld. USD, předpokládaný non-GAAP zisk na akcii v rozmezí 4,90 až 5,20 USD.

"Výkon společnosti Teva v průběhu prvního čtvrtletí je ukázkovou demonstrací síly našeho vyváženého byznys modelu, stejně tak jako výsledky naší společnosti v Evropě, rychle rostoucí generické trhy ve Východní Evropě, Latinské Americe a Asii, což nám umožnilo dosáhnout další dvouciferný čtvrtletní růst, "komentoval Shlomo Yanai, prezident a CEO společnosti Teva.

Shlomo Yanai dodává: "Budeme i nadále usilovat o dosažení cílů stanovených naší dlouhodobou strategií - budování ještě silnější a více diverzifikované činnosti. Doposud jsme v roce 2011 uskutečnili dva důležité kroky - plánované partnerství se společností Procter&Gamble a plánovaná akvizice biotechnologické společnosti Cephalon."

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

[1] Při využití non-GAAP technik (GAAP - americké účetní standardy)
[2] Podle GAAP standardů

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandových farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 450 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandových léčiv se Teva zaměřuje oblast neurologie, respiračních a ženských onemocnění a biologické léčivé přípravky. Lék Copaxone® je přední inovativní přípravek od společnosti Teva, nejvíce předepisovaný lék na roztroušenou sklerózu. Teva má více než 40 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 16,1 mld. USD.