Teva oznamuje hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí 2011

2. 12. 2011

Teva oznamuje hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí 2011

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (dále pouze Teva) dne 2. listopadu 2011 oznámila finanční výsledky za 3. čtvrtletí roku 2011, tj. k 30. září 2011.

Nejdůležitější výsledky za 3. čtvrtletí 2011

(pokud není výslovně zmíněno, pak je ve srovnání k 3. čtvrtletí 2010)

• Čtvrtletní tržby 4,34 mld. USD, v porovnání s 4,25 mld. USD ve 3. čtvrtletí 2010, což představuje nárůst o 2 %. V porovnání s 4,21 mld. USD ve 2. čtvrtletí 2011 je nárůst 3%.
  • Čistý non-GAAP zisk [1] za toto čtvrtletí dosáhl 1,111 mld. USD a nárůst hodnoty akcií byl 1,25 USD, v porovnání s 1,182 mld. USD a 1,30 USD ve 3. čtvrtletí 2010 a 984 mil. USD a 1,10 USD ve 2. čtvrtletí 2011. Čistý GAAP zisk [2] za toto čtvrtletí dosáhl 916 mil. USD a nárůst hodnoty akcií byl 1,03 USD, v porovnání se 1,050 mld. USD a 1,15 USD ve 3. čtvrtletí 2010 a 576 mil. USD a 0,64 USD ve 2. čtvrtletí 2011.
  • Non-GAAP zisk z běžné činnosti činil 1,316 mld. USD oproti 1,439 mld. USD ve 3. čtvrtletí 2010 a 1,091 mld. USD ve 2. čtvrtletí 2011. GAAP zisk z běžné činnosti činil 1,035 mld. USD oproti 1,188 mld. USD ve 3. čtvrtletí 2010 a 597 mil. USD ve 2. čtvrtletí 2011.
  • Silný růst prodejů v Evropě - o 34 % (24 % v národních měnách) a v EEMA (východní Evropa, Blízký Východ a Afrika), Latinské Americe a Asii – o 56 % (49 % v národních měnách).
  • Silný růst prodejů brandových produktů v oblasti respiračních onemocnění (15 %), antiparkinsonika Azilect® (20 %), léku na roztroušenou sklerózu Copaxone® (26 %), produktů v oblasti péče o ženské zdraví (6 %) a aktivních farmaceutických substancí (15 %).
  • Teva upevnila akvizicí společnosti Taiyo Pharmaceutical Industry a odkoupení zbývajícího podílu ve společnosti Teva-Kowa svoji vedoucí pozici na japonském generickém trhu. Teva také uskutečnila dodatečné investice do společnosti CureTech a zvýšila svůj podíl na 75 %.
  • Teva dne 14. října 2011 úspěšně dokončila 6,5 mld. USD akvizici společnosti Cephalon.

Ve třetím čtvrtletí jsme zažili celkově smíšené výsledky. Měli jsme silný růst v Evropě a v rámci globálních generických prodejů, společně s dobrými výsledky v oblasti brandovaných léčiv. To nám pomohlo kompenzovat generický byznys v USA, kde nedošlo k žádným novým významným launchům,“ prohlásil  Shlomo Yanai, prezident a CEO korporace Teva.  "Očekáváme silné 4. čtvrtletí a zlepšení situace na generickém trhu v USA v souvislosti s exkluzivním uvedením generické verze léku Zyprexa® na trh.“

Celou zprávu v anglickém jazyce naleznete zde - oficiální tisková zpráva

[1] Při využití non-GAAP technik (GAAP - americké účetní standardy)
[2] Podle GAAP standardů

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je přední farmaceutická společnost s celosvětovou působností. Usiluje o zlepšení přístupu pacientů k vysoce kvalitní zdravotní péči vývojem, výrobou a prodejem cenově dostupných generických léčiv, stejně tak inovativních a brandových farmaceutických přípravků a aktivních farmaceutických substancí. Společnost, která má sídlo v Izraeli, je největším světovým výrobcem generických léčiv, jejíž globální portfolio zahrnuje více než 1 300 molekul a která má přímé zastoupení ve více než 60 zemích. V rámci brandových léčiv se Teva zaměřuje oblast onemocnění CNS, onkologie, léčbu bolesti, respiračních a ženských onemocnění a na biologické léčivé přípravky. Teva má na 45 000 zaměstnanců po celém světě a v roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 16,1 mld. USD.