Teva Pharmaceutical Industries Ltd. oznamuje výsledky za 3. čtvrtletí roku

• Čtvrtletní Non – GAAP EPS dosáhl 1,27 dolaru, GAAP dosáhl 0,83 dolaru
  • Očekávané roční tržby v rozmezí 19,7 a 20,3 miliardy dolarů
  • Očekávaný Non GAAP EPS v rozmezí 4,95 – 5,05 dolaru

"Teva jako nejsilnější hráč trhu společně se svým představenstvem nadále prosazují realizaci nové strategie a změn, o nichž jsme přesvědčeni, že povedou k našemu dalšímu růstu", říká Eyal Desheh, úřadující Prezident a CEO společnosti Teva. "Během třetího čtvrtletí jsme jen na trhu ve Spojených státech uvedli celkem 6 nových a velmi úspěšných generických přípravků a jsme také velmi hrdí na to, že náš generický byznys pokračuje v dlouhodobém a udržitelném růstu. Jsme velmi spokojeni s našimi výsledky v oblasti Global Specialty Medicines a v OTC produktech v rámci joint venture."

Tržby společnosti Teva dosáhly během posledních tří měsíců (do 30. Září 2013) objemu 5,1 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 2 procenta. Také v přepočtu na lokální měny tržby vzrostly o 2%. Růst tržeb byl zejména podpořen vyššími tržbami na generickém trhu ve Spojených státech, vyššími tržbami v oblasti prodejů speciálních léčiv a OTC (volně prodejných přípravků). Tento růst byl částečně kompenzován poklesem prodejů v oblasti API (Active Pharmaceutical Ingredients) třetím stranám.

Tržby dle regionů

Spojené státy americké1: 2.7 miliardy dolarů (54% celkových tržeb)
Znamená meziroční nárůst o 4%, ovlivněný zejména růstem prodeje generických a speciálních léčiv

Evropa2: 1.4 miliardy dolarů (28% celkových tržeb)
Znamená meziroční růst o 4%, podpořený růstem prodejů na generickém trhu

Zbytek světa (země ROW)3: 910 milionů dolarů (18% celkových tržeb)
Znamená meziroční pokles o 8%, ovlivněný změnami kurzu japonského jenu a poklesem tržeb v Rusku, vyplývajícího z pozdějšího nastartování prodeje Copaxonu

Tržby dle produktových řad

Generická léčiva: 2.5 miliardy dolarů (včetně API tržeb ve výši 162 milionů dolarů)
Znamená stejný meziroční výsledek. Generická léčiva představovala 49% celkových tržeb Tevy.

Speciální léčiva: tržby 2.1 miliardy dolarů, meziročně růst o 3%. Tržby v segmentu speciálních léčiv představují 41% celkových tržeb Tevy

Volně prodejné (OTC) přípravky: tržby ve výši 286 milionů dolarů, znamenají meziroční nárůst o 13%
Růst ovlivnily vyšší tržby a růst prodejů v rámci joint venture s PGT Healthcare

Vzhledem k hospodářským výsledkům Teva Pharmaceutical Industries Ltd. rozhodlo představenstvo společnosti na svém zasedání dne 29. října 2013 o čtvrtletní dividendě 1.15 NIS za jednu akcii.
Zpráva o hospodářských výsledcích je v originálním znění dostupná zde:

Poznámky:
1) Celková struktura prodejů na lokálních trzích, stejně jako výsledky prodejů v produktových řadách najdete na www.ir.tevapharm.com
2) Region Evropy definujeme od 1.1.2013 jako země Evropské unie, dále Norsko, Švýcarsko a země jihovýchodní Evropy. Tržby za 2012 a 2013 zahrnují všech 36 zemí evropského regionu.
3) ROW trhy zahrnují všechny ostatní země mimo USA a země evropského regionu