Teva Pharmaceutical Industries uzavřela soudní spor se společnostmi Pfizer a Nycomed dohodou o vyrovnání

14. 6. 2013

Společnost Teva Pharmaceutical Industries oznamuje, že uzavřela dohodu se společnostmi Wyeth/Pfizer a Altana/Nycomed o mimosoudním vyrovnání sporu, který začal v prosinci roku 2007 a týkal se prodeje generického léčiva Protonix ve 20 a 40 mg tabletách, obsahujících účinnou látku pantoprazole sodium. Součástí dohody, která by měla definitivně ukončit veškerá negativní prohlášení na adresu Tevy a jejích dceřinných firem, je i finanční kompenzace ve výši 1,6 miliardy dolarů pro společnosti Wyeth/Pfizer a Altana/Nycomed. Úhrada této sumy proběhne ve dvou splátkách - do konce roku 2013 uvolní Teva částku 800 milionů dolarů a zbytek platby provede v roce 2014.

Víceprezident pro legislativu skupiny Teva pan Richard Egosi k tomu říká: “Rádi bychom tuto kauzu po letech sporů uzavřeli a soustředili na náš hlavní cíl, kterým je poskytovat pacientům na celém světě cenově dostupná a bezpečná léčiva.”

Pro další informace připojujeme originál tiskové zprávy (soubor pdf)

Rita Gabrielová