Teva vybuduje výrobní závod v Jaroslavli

16. 9. 2011

Teva vybuduje výrobní závod v Jaroslavli

50 milionů USD v první fázi investice do špičkového technologického výrobního zařízení

Podpora pokračujícího růstu byznysu společnosti Teva v Rusku a na okolních trzích

Sochi, Rusko - Teva Pharmaceutical Industries oznámila dne 16. září 2011, že podepsala smlouvu o investici na výstavbu výrobního závodu v Rusku. Slavnostní podpis se konal na ekonomickém fóru v Soči za přítomnosti ruského premiéra Vladimira Putina. Dohoda byla podepsána Sergejem Vahrukovem, guvernér regionu Jaroslavl, a Shlomo Yanaiem, prezidentem a CEO korporace Teva.

"Tato investice posílí schopnost společnosti Teva zajistit dostupnou kvalitní zdravotní péči pro Rusko a okolní trhy," řekl Shlomo Yanai při slavnostním podpisu. "To dále umožní společnosti Teva zvýšit svůj regionální vliv a udržet v Rusku rychlý růst společnosti na několik let dopředu.“

Závod společnosti Teva, které vyroste v Jaroslavli, bud postaven v několika fázích. V první fázi se bude jednat o výrobu tablet a kapslí a dokončení je plánované na rok 2014.

Investice společnosti Teva vytvoří 200 přímých pracovních míst pro kvalifikované pracovníky a povede k vytvoření zhruba 1000 pracovních míst v navazujících řetězcích dodavatelů a poskytovatelů služeb.

Celá zpráva v AJ