Vibovit pro dětské domovy

2. 10. 2013

Vibovit pro dětské domovy

Teva Pharmaceuticals CR věnovala dětským domovům multivitaminové přípravky Vibovit za více než 300 tisíc korun

Multivitaminové želé bonbony Vibovit poprvé darovala Teva celkem 17 dětským domovům v České republice. Doplňky stravy mohou v letošním podzimním období pomoci dětem podpořit imunitní systém.

„Naši dosavadní partneři naznačovali, že by naše produkty jako dar pro jejich zařízení velmi uvítali. S pomocí distributora jsme tedy poprvé rozvezli vitaminy, a jak je vidět z reakce dětských domovů, je to velmi přínosný dar,“ říká Rita Gabrielová, PR manažerka Teva Pharmaceuticals CR.

Vibovit želé bonbony tak v současné době putují celkem do 17 dětských domovů v České republice. Pomoc je rovnoměrně rozložena do všech krajů ČR, jedinou podmínkou z hlediska konzumace vitamínů je věková skladba dětí – musí být starší 3 let. Multivitaminové želé bonbony představují komplexní dávku vitaminů a minerálních látek na celý den, obsahují pouze barviva v přírodní formě. Jejich běžná cena v lékárně je 160 korun za 1 balení.

„Dar společnosti Teva nám pomůže podpořit zdravotní stav a tělesný rozvoj našich dětí”, říká Daniel Walbröl, manažer dětského domova Radost v Dolních Měcholupech.
“ V minulosti některé z nich bohužel neměly štěstí na kvalitní a plnohodnotnou výživu, a z toho plynoucí důsledky si často nesou dále - například v oslabené imunitě”.

Rozvoz zásilek s Vibovitem do dětských domovů po celé České republice zajišťuje společnost Movianto Česká republika s.r.o., poskytovatel logistických služeb pro klienty z farmaceutického, biotechnologického a zdravotnického průmyslu. Zásilky směřují například do Mostu, Plzně, Mikulova, Brna, Frýdku – Místku, Zruče nad Sázavou, Prostějova a dalších měst.
„S radostí jsme nabídli společnosti Teva spolupráci na tomto charitativním projektu. Odměnou je nám vědomí, že společnosti Teva pomáháme přispět k posílení zdraví dětí z dětských domovů, “ říká Roman Harviščák, generální ředitel Movianto Česká republika.
Cílená pomoc dětským domovům od Tevy bude v této formě pokračovat i v příštím roce. Zkušenosti z letošního pilotního projektu jsou pro Tevu cenné a mohou být inspirací i pro ostatní společnosti farmaceutického průmyslu v České republice.

Rita Gabrielová