Výsledky společnosti Teva za třetí čtvrtletí 2015

3. 11. 2015

Výsledky společnosti Teva za třetí čtvrtletí 2015

Společnost Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE a TASE: TEVA) oznámuje výsledky za čtvrtletí ke dni 30. září 2015.

• Celkové výnosy 4,8 mld. $ - ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2014 znamenají pokles o 5 %. Po vyloučení kurzového dopadu představuje tento výsledek nárůst o 3 %.
  • Celkové výnosy za prvních devět měsíců roku 2015 činily 14,8 mld. $ - ve srovnání s prvními devíti měsíci roku 2014 znamenají pokles o 2 %. Při vyjádření v místní měně znamná tento výsledek nárůst o 5 %.
  • Provozní zisk 1,6 mld. $, což představuje nárůst o 2 % ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2014.
  • Čistý zisk 1,2 mld. $, což představuje vzrůst o 1 %.
  • Čtvrtletní zisk na akcii 1,35 $, což představuje nárůst o 2 %;
  • Zisk na akcii za prvních devět měsíců roku 2015 dosáhl 4,14 $, což je navýšení o 9 % v porovnání s 3,82 $ v prvních devíti měsících roku 2014.
  • Čtvrtletní EBITDA 1,7 mld. $, což je navýšení o 2 % v porovnání se třetím čtvrtletím roku 2014.
  • Silný provozní cash flow ve výši 1,1 mld. $, a to navzdory výdajům ve výši přibližně 1,0 mld. $ spojenými s vypořádáním Modafinilu. Volné hotovostní prostředky ve výši 1,0 mld. $.
  • Fluktuace měnových kurzů snížila příjmy společnosti o 371 mil. $ a snížil také provozní zisk o 72 milionů $.
  • Rostoucí očekávání výnosu na akcii pro celý rok 2015 je 5,40–5,45 $ z 5,15 až 5,40 $.

„Pro naši společnost to bylo další transformační čtvrtletí, zatímco nadále plníme všechny naše finanční, provozní i strategické cíle. Soustředíme naše úsilí na projednávanou akvizici společnosti Actavis Generics a akvizici společnosti Rimsa, přitom posilujeme naši pipeline v oblasti speciálních léčiv, zejména ty ve finální fázi, a dále rozvíjíme náš obchodní model, abychom společnost Teva dostali do pozice dlouhodobého a udržitelného růstu,“ říká Erez Vigodman, prezident a generální ředitel společnosti Teva.

„Tímto jsme učinili zásadní kroky směrem k výrazné změně Tevy při zdůraznění naší jedinečnosti, díky níž můžeme lépe sloužit pacientům a poskytovat významnou hodnotu všem dalším zainteresovaným osobám. S potěšením oznamujeme, že jsme zvýšili očekávaný výnos na akcii pro celý rok 2015 na 5,40–5,45 z 5,15–5,40 $, což dále podporuje naši stávající víru v sílu naší společnosti a pokračující dynamiku růstu do roku 2016.“

Více informací naleznete v originálu tiskové zprávy zde: http://www.tevapharm.com/news/teva_reports_third_quarter_2015_results_10_15.aspx

© Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. 2017 Mapa stránek Web od Studio New Logic: to je rychlá tvorba e-shopu včetně kvalitní SEO optimalizace.