Výstupem na Mont Ventoux podpoří Teva Europe výzkum i léčbu roztroušené sklerózy

13. 5. 2013

Výtěžek sportovní akce bude věnován nizozemskému Národnímu fondu pro léčbu MS

Mezinárodní tým lékařů a pacientů se tento týden utká s přírodním úkazem zvaným Mont Ventoux v jižní Francii. Hora, jejíž vrchol je díky drsným podnebným podmínkám zcela holý, dostala právě proto jméno „Plešatá hlava“. Výstup na ni je náročný pro zdravého trénovaného jedince, natož pro člověka, jehož život změnilo závažné onemocnění - roztroušená skleróza (MS). Boj s nemocí je však pro tyto odvážlivce tím největším motorem – jsou připraveni na drsné podmínky, několikadenní těžkou námahu a naději, že uspějí. Už tím, že se takto rozhodli, totiž pomáhají dalším lidem s podobným osudem. Účastí v této charitativní akci, kterou organizuje evropská divize farmaceutické společnosti Teva Pharmaceutical Industries, věnují finanční prostředky na výzkum a léčbu roztroušené sklerózy.

„ Jsme nadšeni z toho, že na sebe Teva Europe vzala takový závazek a chce získat finanční prostředky právě prostřednictvím náročného sportovního výkonu. V den, kdy týmy vystoupí na Mont Ventoux, tedy 20. května 2013, navýšíme náš příspěvek do nizozemského Národního MS fondu tak, aby peníze mohly jít na výzkum a vzdělávání. Chceme přispět k posílení fyzické kondice i aktivního životního stylu těch, kteří s MS žijí. Je to nejen o jejich životním pocitu, ale i o schopnosti mít nad svým onemocněním kontrolu. Každý účastník výstupu na Mont Ventoux přinese svým výkonem částku 500 dolarů – se 104 účastníky z Tevy a s dalším navýšením částky od naší společnosti tak dospějeme k celkovému daru ve výši 104 tisíc dolarů “, říká Rob Koremans, CEO a Prezident Globální skupiny pro speciální léčiva, Teva Pharmaceutical Industries.

Na akci se chystají týmy ze Španělska, Nizozemí, Belgie, Německa, Itálie, Velké Británie, Rakouska a také z České republiky. Čeká výprava svou početností dokonce patří mezi tři nejsilnější týmy, je v ní celkem 17 účastníků a je příznačné, že polovinu z nich tvoří právě pacienti s roztroušenou sklerózou. Do jižní Francie odjíždějí v příštích dnech z Prahy, Berouna, Bíliny, Děčína, Velkých Karlovic, Dolních Domaslavic a Hradce králové. Pokud i vás nakazilo jejich odhodlání a chcete akci sami podpořit, zavítejte na stránku www.tevaagainstms.com, kde je kromě informací také nástroj pro zaslání příspěvku na účet fondu.

Držíme palce jak našim skvělým dobrovolníkům, tak počasí, které může v těchto výškách mnohé ovlivnit.

Více najdete také na www.teva.cz