Zaměstnanci Teva Pharmaceuticals uspořádali pro nemocné děti ve FN Motol zábavné indiánské odpoledne

21. 6. 2013

Zkouška lidských smyslů, ručně vyrobené hračky, indiánské pasy a dřevěné známky, hudební program a především pobyt s nemocnými dětmi v indiánském táboře se stal náplní Teva odpoledne, připraveného zaměstnanci v rámci dobrovolné pomoci a partnerství Indiánských prázdnin

Indiánské prázdniny v největší české nemocnici organizuje již 15. rokem sdružení Klub interaktivního domu. Myšlenkou akce je přenést indiánský tábor za dětmi, které jej nemohou jinak navštívit, přímo do nemocnice a poskytnout zábavu, která dětem ulehčí a zkrátí pobyt v nemocničním prostředí.
Letos poprvé se partnerem Indiánských prázdnin stala Teva Pharmaceuticals, největší světový výrobce generických léčiv. Její zaměstnanci připravili pro děti odpoledne věnované lidským smyslům – zábavnými aktivitami si děti vyzkoušely zrak, sluch, čich, chuť a hmat. Kromě toho si děti mohly vyrobit indiánské tričko nebo namalovat a pojmenovat nejoblíbenější indiánské jídlo. Přestože se středeční teploty venku vyšplhaly na 35 stupňů, děti neváhaly a své nemocniční pokoje opustily na celé odpoledne, aby mohly získat nejen indiánský pas, ale i drobné dárky za splnění všech smyslových disciplín. O hudební doprovod a moderaci se postarala Heidi Janků.

Po skončení programu venku navštívili zaměstnanci Tevy i dětské pacienty na pokojích onkologického oddělení, aby jim nabídli vybrané hry a pasovali je tak do indiánského kmene Motolů.
„Byl to od Tevy neuvěřitelný výkon, všichni byli perfektně připraveni a navíc s programem postaveným přesně pro věk i náladu našich motolských dětí“, říká Aleš Kysela, ředitel sdružení Klub interaktivního domu. „Jsme pyšní na nového partnera a doufáme, že nás bude indiánským táborem provázet i příští rok.“
Kromě programu přispěla Teva také finanční částkou, na organizaci indiánského tábora věnovala 100 tisíc korun.

Rita Gabrielová